Tárkonyos pulykaragu leves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykamell filé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 kis csokor tárkonylevél
  • 1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 1 cikk zeller
  • 10 dkg gomba
  • 6 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • Pár csepp citromlé
  • Őrölt bors



Elkészítés

A pulykahúst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel meg a tárkonylevéllel, majd kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk, és kockákra vágjuk a zöldséget, a zellert és a gombát, azután a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd felengedjük a maradék csontlével. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük a levest. Hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk. Tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, forrón tálaljuk.