Tejfölös gombaleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 púpos kiskanál pirospaprika
  • 1 nagyobb petrezselyemgyökér
  • 25 dkg laskagomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál liszt
  • 1 kis darab zeller
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • Vegeta
  • Őrölt bors
  • 1 dl tejföl



Elkészítés

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, rákarikázzuk a zöldségféléket, beledobjuk a fokhagymát és a felkockázott gombát. Kis vegetát és sót szórunk rá és fedő alatt így pároljuk egy kis ideig. Ezután felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát, megszórjuk borssal és lassú tűzön főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, kis tálkában kikeverjük a lisztet és a tejfölt, és ezzel habarjuk be a levest. Ezzel még átforraljuk, majd levesszük a tűzről. Tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Levesbetétként apró csipetkét adhatunk hozzá.

(A hozzávalók kb. 4 személyre elegendőek.)