Töltött tyúkhúsleves zsályával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 konyhakész tyúk
  • 4 sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • 1 zellergumó
  • 1 vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 2 dl tej
  • Majoránna
  • Ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 csokor zsálya
  • 20 dkg eperlevél tészta vagy cérnametélt
  • Egész bors
  • Őrölt bors



Elkészítés

A töltelékhez két zsömlét tejbe áztatunk, a tyúk máját elkaparjuk. A zsömléből kinyomkodjuk a tejet, azután a májjal, a tojásokkal meg az aprított petrezselyem zöldjével összekeverjük. Morzsolt majoránnával, zsályával, őrölt borssal és sóval fűszerezzük, s ezt a tyúk bőre alá töltjük. A nyílásokat bevarrjuk. Így tesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel. Beletesszük a tisztított, hasábokra vágott zöldségeket. Sóval, egész borssal, ételízesítővel fűszerezve lassú tűzön, gyöngyözve addig főzzük, amíg a tyúk húsa megpuhul. Tálalás előtt a levest leszűrjük, a tyúkot feldaraboljuk, és a főtt zöldségekkel együtt külön tálaljuk. Levesbetétnek kifőtt eperlevél tésztát vagy cérnametéltet kínálunk hozzá.