Zöldséges pulykaleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej karalábé
  • 2 sárgarépa
  • 15 dkg zöldbab
  • 15 dkg fejtett zöldborsó
  • 15 dkg karfiol
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1,5 liter forró víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi fehérbors



Elkészítés

A húst megmossuk. Ráöntjük a vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselyem- és a zellerzöldet megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük, az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz folyamatosan eltávozhasson. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A húst, a hagymát és a zöldeket kivesszük a levesből, majd a levet átszűrjük. Az előkészített zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük. A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a leszűrt levesbe.