Brokkoli krémleves szárnyas galuskával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A leveshez:

  • 50 dkg brokkoli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 dkg vaj
  • 8 dl szűrt húsleves (leveskockából is jó)
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 evőkanál fehérbor
  • Egy késhegynyi őrölt fekete bors
  • Egy késhegynyi szerecsendió

A szárnyas galuskához:

  • 15 dkg csirkemell filé
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál búzadara
  • Fél mokkáskanál só
  • 1 késhegynyi reszelt szerecsendió



Elkészítés

A csirkemellet kis lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk, a többi galuskához valóval összekeverjük, majd a hűtőbe téve 15 percig pihentetjük, hogy a dara kissé megduzzadjon. Közben a brokkolit megtisztítjuk, szárát körömnyi darabokra vágjuk, virágját kisebb rózsáira bontjuk, leveleit fölaprítjuk, és együtt a levesbe szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, megreszeljük és az olvasztott vajon megfuttatjuk.

A brokkolis levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefedve kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, végül turmixoljuk, vagy merülő mixerrel pépesítjük. A tejszínnel és a borral ízesítjük, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utána sózzuk, és újra a tűzre téve fölforraljuk. A húsos masszát mokkáskanállal forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Kb. 4 percnyi főzés után leszűrjük, a levesbe szórjuk, és már tálalhatjuk is.