Burgonyás sütőtökleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 dkg vaj
  • 15 dkg burgonya
  • 15 dkg sütőtök
  • 1 kicsi vöröshagyma
  • 1/8 liter főzőtejszín
  • 1/4 liter zöldségleves (zöldségleveskockából)
  • Szárított kenyérkocka
  • Fehérbors
  • Tökmagolaj



Elkészítés

A felaprított hagymát a vajon megpirítjuk és felöntjük a zöldséglevessel. A kockára vágott burgonyát és sütőtököt hozzáadjuk és puhára pároljuk. Fűszerezzük, és a tejszínt belekeverjük. A levest hűlni hagyjuk, majd pürésítjük. Szárított kenyérkockát adunk hozzá. Tálaláskor kevés tökmagolajat csepegtetünk a kimert levesre.

(A hozzávalók 2 személyre elegendőek.)