Gombakrémleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A leveshez:

  • 500 g sampion gomba
  • 200 g vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • Kb. 2 csipet só
  • 1 nagy késhegynyi őrölt fehér bors
  • 100 g tejszín

A díszítéshez:

  • Petrezselyemzöld



Elkészítés

A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk. A gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk tenni majd a levesbe. A hagymára tett gombára annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A gombát puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. A maradék gombát zsiradék nélkül megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk őket.