A húsléhez hozzáadjuk a megtisztított hagymát, a szeletelt sárgarépát, a babot, a megmosott szárított gombát, sót, borsot és a tárkonyt. Amikor főni kezd, hozzáadjuk az előkészített gombákat. (A sós lében eltett gombát jól kimossuk, lecsepegtetjük és ha nagyobbak, apróra vágjuk, a friss gombát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk.) Addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak, közben, ha látjuk, hogy kevés a lé, vízzel pótoljuk. Végül hozzáadjuk a tésztát és készre főzzük.
(A hozzávalók 4 személyre elegendőek.)
Tipp:
Ha nincs előkészített szárazbab, használhatunk nagy szemű fehér babkonzervet is. 1/2 konzerv babot jól átmosunk és csak a tésztával együtt adjuk a leveshez, hogy szét ne menjen.