Gombaleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1/2 üveg sós lében eltett csupros tuskógomba (kb. 25 dkg)
  • 1 db közepes rizike gomba
  • 1 db vargánya tönkje
  • 4 db szárított cseh kucsmagomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 nagyobb szál sárgarépa szeletekre vágva
  • 1 marék előző este beáztatott fehér gyöngybab
  • 3 fél marék négytojásos csigatészta
  • 2 liter húslé + 1/2 liter víz
  • Színes bors
  • 1 csipet szárított tárkony



Elkészítés

A húsléhez hozzáadjuk a megtisztított hagymát, a szeletelt sárgarépát, a babot, a megmosott szárított gombát, sót, borsot és a tárkonyt. Amikor főni kezd, hozzáadjuk az előkészített gombákat. (A sós lében eltett gombát jól kimossuk, lecsepegtetjük és ha nagyobbak, apróra vágjuk, a friss gombát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk.) Addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak, közben, ha látjuk, hogy kevés a lé, vízzel pótoljuk. Végül hozzáadjuk a tésztát és készre főzzük.

(A hozzávalók 4 személyre elegendőek.)

Tipp:
Ha nincs előkészített szárazbab, használhatunk nagy szemű fehér babkonzervet is. 1/2 konzerv babot jól átmosunk és csak a tésztával együtt adjuk a leveshez, hogy szét ne menjen.