Hagymaleves kakukkfűvel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 5 nagyobb vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 nagy evőkanál finomliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1,5 l alaplé
  • Bő fakanálnyi vaj
  • Bors



Elkészítés

A vajat felolvasztom egy lábasban. A hagymákat a lehető legvékonyabbra vágom. Mikor felvágtam az összes hagymát, rádobom az olvadt vajra, és állandó kevergetés mellett, közepes lángon megkaramellizálom. Miután a hagyma elkészült, hozzáadom az összenyomott fokhagymagerezdeket, meghintem a liszttel, felengedem az alaplével és a borral. Adok hozzá babérlevelet, kakukkfüvet, sót, borsot. Lefedem, és hagyom békében rotyogni. Sajttal lepirított baguette szeletekkel tálalom.