A karalábé tetejéből egy szeletet levágunk, úgy, hogy a zsenge szára és levele rajta maradjon. Ezután a belsejét kivájjuk, vigyázva, hogy az oldala és az alja ne sérüljön meg. A karalábét a forgácsokkal együtt egy lábasba tesszük és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára pároljuk. Az egész karalábékat kivesszük, félretesszük.
Az összevagdalt karalábét sóval, fehér borssal, tetszés szerint kevés cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a tejszínt (esetleg egy-két kanálnyit a főző léből), és összeturmixoljuk. A pürélevest a kivájt, párolt karalábékba merjük, majd mindegyikre visszahelyezzük a sapkát. A halat kisebb darabokra vágjuk, megsózzuk, megforgatjuk a reszelt sajtban, majd egy serpenyőben, forró olajban pirosra sütjük. A karalábé krémlevest a sajtbundás halszeletek kíséretében tálaljuk.