Medvehagyma krémleves és tagliatelle

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A krémleveshez:

  • 20 dkg medvehagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl húsalap lé
  • Fehérbors

A tésztához:

  • 60 dkg tagliatelle tészta (ismertebb nevén széles metélt)
  • 15 dkg medvehagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl liszt
  • Bors



Elkészítés

A krémleves:
A vajon lepirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a medvehagymát. Húsalap lével felengedjük, ízesítjük a fűszerekkel, majd dúsítjuk a tejszínnel. Tulajdonképpen ennyire gyors leves ez, viszont új ízeket hoz a konyhába. Készítsék el bátran!

A tészta:
A tésztát bő sós vízben kifőzzük. A medvehagymát megfuttatjuk a vajon, hozzáadjuk a lisztet, kiforraljuk a főzővízzel, végül fűszerezzük. Tálalásnál összekeverjük a tésztával, az ínyenceknek kifejezetten javasoljuk, hogy még ízesítsék egy kis parmezánnal.