Sültpaprika krémleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 7 pritamin (vagy piros kaliforniai) paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál friss gyömbér
  • 1 teáskanál köménymag
  • 5 szál sárgarépa
  • 2 teáskanál cukor
  • 425 g paradicsompüré
  • 6 dl víz
  • 300 ml tejszín
  • Fehér bors



Elkészítés

A pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk, magházát eltávolítjuk. Forró olajban a hagymákat, gyömbért, fűszermagokat megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és paprikahúst, sóval, fehér borssal ízesítjük, majd puhára pároljuk. Felöntjük vízzel vagy zöldséglevessel, hozzáadjuk a paradicsompürét, cukrozzuk. Legalább 15-20 percig főzzük. Merülő mixerrel pürésítjük, szitán átpasszírozzuk. A végén tejszínnel dúsítjuk.