Avokádós töltött tojás

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A töltött tojásokhoz:

  • 10 db tojás
  • 1 púpos evőkanál tejföl (kb. 10 dkg)
  • 1 púpos evőkanál dijoni majonéz (vagy majonéz és dijoni mustár keveréke)
  • Őrölt bors
  • 1 érett avokádó
  • 1 citrom leve

Díszítésnek, és köretnek:

  • Fodros saláta (vagy bármilyen saláta)
  • Szárított sonka szeletek
  • 1 csomag (pl. Tante Fanny) leveles tészta



Elkészítés

A tojásokat főzzük keményre. Hűtsük ki, majd hosszában vágjuk őket kettőbe. A tojások sárgáját tegyük egy turmixtálba. Az avokádót hámozzuk meg, majd a puha húsát tegyünk szintén a turmixtálba. Ezekhez adjuk hozzá a tejfölt, a majonézt, sóval, borssal ízesítsük. Majd végül teljesen simára turmixoljuk össze.

Egy nagyobb tálra helyezzünk megmosott saláta leveleket. A leveles tésztából szúrjunk ki tojásformákat (kb. tízet), a maradékból vágjunk 5-6 cm hosszú csíkokat. Kenjük le őket vízzel. A csíkokat csavarjuk meg, hogy kis masnik legyenek belőlük. A tojásokat szórjuk meg ízlés szerint mákkal, szezámmaggal, tört színes borssal. Majd pár perc alatt süssük őket ropogósra. A sonkákat tekerjük fel, majd vágjuk őket kettőbe.

A saláta levelekre helyezzük rá a tojás csónakokat (fehérje). Ezeket töltsük meg az avokádós tojáskrémmel (szebb lesz, ha csillagfejes nyomócsővel töltjük). A tojások közé helyezzünk sonkarózsákat, és ropogós, leveles tojásokat. Tálalásig hűtőben tároljuk.