A megkelesztett kalácstésztát tegyük egy vékonyan lisztezett sütőpapírra.
Figyeljünk arra, hogy a tésztabucit ne nyomjunk meg lehetőség szerint, ne is gyúrjuk át egyáltalán. A képen látható módon daraboljuk fel a tésztát.
Kb. a tészta 2/5-öd részénél egy picivel szélesebben vágjuk ketté. A kisebb fele lesz a nyúl hasa.
A nagyobb feléből először vágjuk le a két fület a tészta széleiről. Majd a maradék téglalap alakú sávot vágjuk 3 csíkra párhuzamosan a has-fej vágással. A fotón jól látható, hogy a vágások során nem mozdítottam el a tésztadarabokat, így jól bemérhetők az arányok.
Az egyik csík lesz a nyúl arca. A másik két csíkot vágjuk 3-3 kockára, ezek lesznek a végtagok, és a díszítő elemek.Tegyünk egy nagyobb tepsire sütőpapírt. Először helyezzük rá a has részt. Bármelyik testrészt is tesszük éppen a papírra, a tészta szögletes végeit csípjük össze, és nyomjuk a tészta alá. Ezt az összecsípett felet tesszük mindig alulra. Így a nyúl testrészei felülről szép gömbölyűek lesznek.
Minden testrészt kenjünk át vékonyan vajjal, mielőtt egy másikat mellétennénk. Így a sütés során még jobban összetapadnak, és nem válnak szét. A hasra tegyük rá a fejet, majd a végtagokat. A fül részeket a két kezünkkel kicsit nyújtsuk meg (húzzuk, mint egy spárgát), kb. 20 cm hosszúságúra. Majd hajtsuk kettőbe, és így tegyük a nyúl fejére.
A maradék tésztadarabokból készítsünk arcot, orrot, bajszokat. Ha marad tésztánk, még más díszt is rátehetünk. A szájat mazsolákból rakjuk ki. Langyos helyen kelesszük meg még egyszer, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süssük készre. Ha gyorsan pirulna a tészta, tegyünk rá sütőpapírt a sütés során.