Húsvéti sonkafelfújt leveles tésztában

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 csomag friss (pl. Tante Fanny) leveles tészta
  • 25 dkg füstölt, főtt sonka
  • 12,5 dkg bébirépa (vagy párolt, sima répa)
  • 12,5 dkg ceruzabab (mirelit, vagy konzerv)
  • 6 dkg olíva bogyó
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 tojás
  • Őrölt bors
  • Szerecsendió
  • 10 dkg trappista sajt



Elkészítés

A sonkát, és a répát vágjuk apró kockákra. Keverjük össze a ceruzababbal és az olíva bogyóval a sonkát, és a répát. A tejszínt keverjük ki a tojásokkal, és a fűszerekkel, végül keverjük bele a reszelt sajtot is. A tésztával béleljünk ki egy kenyérformát (vagy egy szögletes püspökkenyér-formát). A lelógó végeket vágjuk le, de 1-1 cm peremet azért hagyjunk. Az alját szúrjuk meg pár helyen villával, és 6 percig süssük elő.

Ekkor vegyük ki, és kezdjük el a rétegezést. Egy réteg sonkás keverék, majd a szósz fele. Végül a keverék másik fele, és felülre kerüljön a maradék szósz. Tegyük vissza a sütőbe, és 35-40 percig süssük. Érdemes sütőpapírral letakarni, de egy kicsit így is megbarnul a tészta pereme. Ezt, amikor elkészült az étel, vágjuk le késsel. Langyosra hűlve már könnyebben szervírozható.