Húsvéti sült sonka, rukkolával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Fejenként 2 vékony szelet füstölt, főtt sonka
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 púpos teáskanál magos dijoni mustár
  • 1 csipet só
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • Fejenként 1 szem főtt burgonya
  • Rukkola saláta



Elkészítés

Hevítsük fel az olívaolajat. Tegyük bele a sonkaszeleteket, és süssük pirosra minden oldalukat. Ha megsültek a sonkák, tegyük őket tányérra, és tartsuk melegen. A sütőzsiradékba öntsük először a bort. Miután kiforrt, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és sűrítsük mártássá.

TIPP:
Még finomabb lesz a mártás, ha pici friss kakukkfüvet, és pár szem szárított szegfűgombát adunk hozzá.

(A hozzávalók 2 személynek elegendőek.)