Húsvéti töltött csirketojások

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 kemény tojás
  • 2 evőkanál zöldfűszeres krémsajt
  • Kb. 3-4 dkg aszalt sárgabarack
  • Bors
  • 10 lap füstölt sajt
  • 20 szem egész bors
  • Sárgarépa
  • Sáfrányos szeklice



Elkészítés

A tojásokat a szélesebb csücsküknél fogva vágjuk ketté, azaz kb. 1 cm vastagságban vágjuk le az aljukat. A sárgákat óvatosan vegyük ki belőlük. A levágott, kikapart részeket tegyük egy asztali mixerbe, adjuk hozzá a krémsajtot, sót, borsot, és a beáztatott barackokat. Turmixoljuk le.

A sajtlapokból szúrjunk ki 10 akkora átmérőjű korongot, mint kb. a tojásaink átmérője (kb. 5 cm). És a széleikből 2-2 db a félkörnél kisebb körszeleteket (ezek lesznek a szárnyak). A megtisztított sárgarépát vékonyan karikázzuk, és ebből alakítsuk ki a csőröket. A tojásokat töltsük meg. Kicsit többet töltsünk beléjük, mint a nyílás magassága.

A töltött tojásokat tapasszuk a sajtkorongokra. Egy hegyes késsel kicsit vájjuk ki a szemgödröket. Ez azért kell, mert a tojás fehérjébe nem nagyon lehet belenyomni simán a borsszemeket. A lyukakba helyezzük bele a borsokat, azaz a szemeket. A csőr részhez pedig nyomjunk be szintén késsel egy vágást, majd helyezzük be a csőröket.

A maradék töltelékkel tapasszuk rá a csirkékre a szárnyakat, illetve nyomjunk a fejük tetejére kis bóbitákat. Ezekre tehetünk taréj gyanánt sáfrányos szeklicét. Ha ilyenünk nincs, pirospaprikával színezzük meg a krémet pirosra, és ezt nyomjuk a fejük búbjára.