Márványsajtos-diós töltött tojás

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 8 dkg reszelt márványsajt
  • 8 dkg darált dió
  • 1 teáskanál mustár
  • Bors
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál porcukor



Elkészítés

A tojásokat főzzük keményre. A kihűtött tojásokat megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat kikaparjuk. De vigyázzunk, hogy a fehérje nem sérüljön meg. A darált diót kikeverjük a sajttal, vajjal, a tojások sárgájával, mustárral, és a fűszerekkel.

A fél tojásokat megtöltjük a töltelékkel, majd kettőt-kettőt összetapasszuk. Egy tálalót béleljünk ki salátalevelekkel. Erre tegyük fejjel lefelé a töltött, tapasztott tojásokat. Tálalás előtt keverjük ki a tejfölt, a majonézt a fűszerekkel (tartármártás), és ezzel csurgassuk le a tojásokat.

Tipp:
Tálaláskor a tojásokat díszítsük zöld fűszerekkel, kaviárral, piros arannyal.