Savanyú tojás melegen

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A rizskörethez:

  • 1 evőkanál zsiradék
  • 25 dkg rizs
  • 2 szál újhagyma
  • 4-5 kisebb szem gomba

A mártáshoz:

  • 2 evőkanál zsiradék
  • 2 evőkanál liszt
  • Pirospaprika
  • 3 dl víz
  • 3 dl tejföl
  • Bors
  • Tárkony
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 csipet stevia (vagy porcukor)

Továbbá:

  • Fejenként 2-3 db kemény tojás



Elkészítés

A körettel érdemes kezdeni. Az újhagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A zsiradékon dinszteljük meg őket. Közben tegyük oda főni a tojásokat is. A rizst mossuk meg, majd öntsük le róla a vizet. Adjuk a zöldségekhez, kicsit pirítsuk, majd öntsük fel másfélszeres vízzel. Fedjük le, forraljuk fel, majd tegyük takarékra, és pároljuk puhára kb. 10 perc alatt. Közben készítsük el a mártást.

Ehhez a zsiradékból és a lisztből készítsünk vékony rántást. Adjunk hozzá mokkáskanálnyi paprikát, majd öntsük fel vízzel. Egy habverő segítségével keverjük hozzá a tejfölt is. Figyeljünk arra, hogy szép sima, csomómentes legyen a mártás. Ezt sóval, borssal, ecettel, pici tárkonnyal ízesíthetjük. Én egy késhegynyi stevia édesítő port is adtam hozzá, de ez ki is hagyható, vagy csipet porcukorral helyettesíthető.