Spenótos reteksaláta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg nyers, zsenge spenót
  • 1 csokor piros retek
  • 1 fej lila hagyma
  • 4 főtt tojás

Az öntethez:

  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál méz
  • Bors
  • 1 citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl tejszínkrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem



Elkészítés

A spenótot mossuk meg alaposan, majd vágjuk csíkokra. A retket szintén mossuk meg, majd szeleteljük vékony karikákra. A hagymát szintén karikázzuk vékonyra. A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk cikkekre. Az öntethez keverjük ki a mézet, a mustárt, és az olajt habverővel. Olyan lesz az állaga, mintha majonézt készítenénk.

Sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítsük, majd a tejszínnel dúsítsuk. Reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát, a petrezselymet pedig nagyon apróra vágva adjuk hozzá. A spenótot tegyük a tányér aljára, erre helyezzük rá a retek és hagyma karikákat. A tojásszeletekkel rakjuk körbe, majd öntözzük meg bőven az öntettel.