Borzas sajtos pogácsa

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • Kevés só

A krémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 6 dkg margarin

Az oldalára:

  • Kb. 25 dkg sajt



Elkészítés

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a hozzávalókat - a margarin kivételével - simára keverjük, sűrűre főzzük. A tűzről levesszük, és tovább keverjük, teszünk bele 5-6 dkg margarint. A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk.