Sonkás-baconös pogácsa

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 4 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 25 dkg libazsír vagy kacsazsír
  • 4 kávéskanál durvára darált bors
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg bacon
  • A kenéshez 1 db tojás



Elkészítés

Az élesztőt a cukorral és 1 evőkanál liszttel a meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, a felkockázott sonkát és bacont, a tejfölt és a kovászt. Összegyúrjuk a tésztát, és meleg helyen 20 percet kelesztjük. Átgyúrjuk, és még fél órát kelesztjük.

Kinyújtjuk kétujjnyi vastagra. A tészta tetejét bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 15-20 percig pihentetjük, majd felvert egész tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük.