Kávélikőr

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2,5 dl vodka
  • 6 dkg őrölt kávé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl víz
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor



Elkészítés

A vodkát, a kávét és 2 csomag vaníliás cukrot keverjük kicsit össze egy fazékban, majd fedjük le alufóliával, és rakjuk hűvös helyre (kamrahőmérsékletre) 5 napig. 5 nap elteltével a 2,5 dl vízben olvasszuk föl a 20 dkg cukrot, majd keverjük a kávés vodkához, ízesítsük még szegfűszeggel, fahéjjal, ízlés szerint még 1 csomag vaníliás cukorral, fedjük vissza, és még 15-20 napig érleljük. Majd megint keverünk rajta, s átszűrjük egy szűrő segítségével. Végül a főzés nélküli pudingporral besűrítjük, s palackozzuk.