4 főtt tojássárgáját villával összetörünk, elkeverjük a majonézzel és a tejföllel. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, és majonézes keverékhez adjuk a megfőzött, lehűtött mexikói zöldségkeverékkel. A vízbe belekeverjük a zselatint, és a leveskockával felforraljuk, végül összekeverjük a zöldséges-tojásos krémmel.
Egy őzgerincformát fóliával kibélelünk, beletesszük a 4 szelet sonkát, ráöntjük a massza felét, kirakjuk a maradék 4 egész főtt tojással, majd a zöldséges keveréket elegyengetjük a tetején. Befedjük a maradék 4 szelet sonkával, betakarjuk fóliával, és hűtőben néhány órát dermedni hagyjuk. Tálaláskor tálcára borítjuk a megdermedt ételt, lehúzzuk a fóliát, és szeletelve kínáljuk.