Aszpikos szivárvány saláta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 8 vékony szelet gépsonka
  • 8 keményre főtt tojás
  • 10 dkg majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 leveskocka



Elkészítés

4 főtt tojássárgáját villával összetörünk, elkeverjük a majonézzel és a tejföllel. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, és majonézes keverékhez adjuk a megfőzött, lehűtött mexikói zöldségkeverékkel. A vízbe belekeverjük a zselatint, és a leveskockával felforraljuk, végül összekeverjük a zöldséges-tojásos krémmel.

Egy őzgerincformát fóliával kibélelünk, beletesszük a 4 szelet sonkát, ráöntjük a massza felét, kirakjuk a maradék 4 egész főtt tojással, majd a zöldséges keveréket elegyengetjük a tetején. Befedjük a maradék 4 szelet sonkával, betakarjuk fóliával, és hűtőben néhány órát dermedni hagyjuk. Tálaláskor tálcára borítjuk a megdermedt ételt, lehúzzuk a fóliát, és szeletelve kínáljuk.