Körözöttel töltött sajttekercs

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60 dkg sajt (edami vagy trappista)
  • 50 dkg túró
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 csokor apróra vágott snidling
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 nagy csipet só

A majonézes zöldborsóhoz:

  • 1 üveg zöldborsó konzerv
  • 10 dkg majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • Kevés citromlé
  • 1 csipet só
  • 1 nagyobb csipet porcukor



Elkészítés

A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk. A túrót összekeverjük a nagyon pici kockákra vágott hagymával, a snidlinggel, a tejföllel, majd sózzuk, paprikázzuk, és alaposan összekeverjük.

A kinyújtott sajtra (ami úgy fog kinézni, mintha tészta lenne) felkenjük a túrót, majd óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk az alufóliába, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Végül, ha letelt az idő, kivesszük, és felszeleteljük, mint egy bejglit.

A zöldborsót lecsepegtetjük, a többi hozzávalót egy mély tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a borsót. Egy lapos tálba simítjuk a zöldborsósalátát, elhelyezzük rajta a felkarikázott sajttekercset, és kígyóuborkával, paradicsommal, majonézzel díszítjük.