Mustáros-sonkás sajttekercs

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 70 dkg trappista
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg szeletelt gépsonka
  • 15 dkg kenhető sajt
  • 5 keményre főtt tojás
  • 4-5 evőkanál mustár



Elkészítés

Egy magas falú edényben vizet forralunk. A sajtot 2 részre osztjuk, és külön-külön hőálló zacskóba tesszük. Ha felforrt a víz, belehelyezzük tasakostól a sajtokat, és olvadásig a legkisebb lángon melegedni hagyjuk.

Eközben elkészítjük a kétszínű tölteléket. 20 dkg vajat, a kenhető sajtot, a kemény tojások fehérjét 1 kevés sóval és borssal kikeverjük. Én botmixert vettem segítségül, hogy teljesen homogén legyen. A másik színű töltelékhez a tojások sárgáját keverjük ki a maradék 10 dkg vajjal, a mustárral és egy csipetnyi sóval.

Ha megolvadt a kemény sajtunk, kb. tepsi hosszúságúra gyorsan kinyújtjuk. Lehet akár a zacskón keresztül is, akár a zacskóból kivéve, a lényeg, hogy gyorsan dolgozzunk vele. Ha kinyújtottuk az első lapot, elosztjuk rajta a fehér krém felét, erre helyezzük a sonkát, majd megkenjük a sárga krém felével, feltekerjük. Ugyanezt még egyszer elvégezzük, így 2 tekercset kapunk.

Betekerjük őket fóliába, és hűtőbe tesszük dermedni. Ezután szépen szeletelhető.