Tojásos sonkapástétom ropogós zöldségekkel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60 dkg főtt, füstölt sonka
  • 3 db főtt tojás
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerzöld
  • Őrölt bors
  • 4 db nyers tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 vékony szelet füstölt szalonna
  • 1 db kisebb méretű kígyóuborka
  • 4 db paradicsom
  • 4 db piros retek
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 evőkanál fehér borecet

A mártáshoz:

  • Rózsabors
  • Tejszín



Elkészítés

A sonkát, a főtt tojásokat, a kaliforniai paprikát, a zsemlét és a vöröshagymát kockára vágjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az egyik csokor aprított petrezselymet, a zellerzöldet, sót és borsot, a tojásokat, végül a tejszínt. Összekeverjük, majd szalonnával bélelt sütőformába töltjük, és 180 C-fokos sütőben 30-35 pecig sütjük, majd kihűtjük.

A salátához az uborkát fél cm-es darabokra vágjuk, a paradicsomot és a retket pedig cikkekre, és az uborkához adjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, borecettel, megszórjuk a másik csokornyi petrezselyemzölddel. A zöldségeket tányérra halmozzuk, végül ráfektetjük a felszeletelt tojásos sonkapástétomot. Körítjük tejszínes rózsabors mártással.