Mentás-kapros-korianderes bárányleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 dkg bárányborda
  • 1,5 liter tyúkhúsleves (2 leveskockából)
  • 1 citromleve
  • 4 szál újhagyma
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 mentalevél
  • 2 evőkanál apróra vágott kapor
  • 1 evőkanál apróra vágott koriander
  • Bors



Elkészítés

A húst lefejtjük a csontról, majd kockára vágjuk. Felaprítjuk az újhagymát zöldjével együtt. A vajban megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csontokat, és megpirítjuk. Ráöntjük a felforralt húslevest, a citromlé felét, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük.

Fedő alatt 10 percig főzzük, majd beletesszük a húskockákat, és puhára főzzük. Ha szükséges, újra fűszerezzük, végül hozzáadjuk a maradék citromlevet, a mentaleveleket, a kaprot és a koriandert. Melegen tálaljuk.