Natúr szelet fokhagymás töltött tojással

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 főtt tojás
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál grill fűszerkeverék
  • Őrölt bors
  • 4 evőkanál olaj
  • 60 dkg sertéskaraj



Elkészítés

A főtt tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat kikaparjuk, villával összetörjük. 3 gerezd fokhagymát présen áttörünk. A vajjal, a főtt tojások sárgájával, meg fél dl tejföllel összekeverjük, kissé megsózzuk, a grill fűszerkeverékkel meghintjük, és a fél tojásokba visszatöltjük.

A húst 8 szeletre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A többi fokhagymát félbevágjuk, és az olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk. Utána kiszedjük belőle a fokhagymát, és a húst ebben a zamatos olajban 3-4 perc alatt megsütjük, majd lecsepegtetve tepsibe rakjuk, és mindegyik hús tetejére a töltelékkel megtöltött fél tojásokat rakunk. A maradék tejfölt a tetejére simítjuk. Épp csak annyi időre toljuk a sütőbe, hogy a tojás is jól átforrósodjon.