Sonkás-gombás rétes

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 40 dkg bacon
  • 40 dkg sonka
  • 30 dkg szeletelt gomba
  • Kevés olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Ételízesítő



Elkészítés

A tészta alapanyagait egy tálban összegyúrjuk, néhányszor meghajtogatjuk, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. A gombát kevés olajon a hagymával megpirítjuk, ételízesítővel megszórjuk. A tésztát kinyújtjuk, betakarjuk a baconnel, erre rakjuk a sonkát, végül a gombás ragut. Az egészet feltekerjük, tepsibe helyezzük, megkenjük tojással. Sütőbe tesszük és kisütjük.