Quesadilla (Mexikói melegszendvics)

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A szendvicshez:

  • 25-30 dkg sütőtök, meghámozva, felkockázva
  • 24 dkg feketebab (1 konzerv), leszűrve, átmosva
  • 1 fej vöröshagyma, felaprítva
  • 2 teáskanál füstölt pirospaprika
  • Bors
  • Tortilla lapok
  • Főtt rizs
  • Guacamole
  • 1,5 dl tejföl (vagy szójajoghurt) + 2 teáskanál csípős chiliszósz, összekeverve
  • Koriander
  • Lime
  • Olívaolaj
  • 15 dkg reszelt sajt

Az avókádókrémhez:

  • 2 db érett avokádó, héj és a mag eltávolítva
  • 1 kis fej vöröshagyma, felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1/2 lime kifacsart leve
  • Bors
  • Koriander, felaprítva



Elkészítés

A töltelék elkészítése:
Két evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a felaprított vöröshagymát, adjuk hozzá a kockára vágott sütőtököt. Pároljuk 8-10 percig, majd adjuk hozzá a feketebabot. Ízesítsük sóval, borssal, szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, keverjünk rajta egyet és tegyük félre.

A szendvics elkészítése:
Teflon serpenyőben kezdjük el melegíteni alacsony lángon a tortilla lap egyik oldalát. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd várjuk meg, amíg a sajt elkezd olvadni. Ekkor vékonyan rétegezzünk rá a főtt rizsből, a sütőtökös feketebabos keverékből, majd szórjuk meg újra reszelt sajttal és tegyünk a tetejére még egy tortilla lapot.

Az egészre nehezékként tegyünk néhány tányért, hogy minél vékonyabb legyen és így pirítsuk néhány percig. Vegyük le a tányérokat és egy spatulával fordítsuk meg az egész quesadillát, hogy a felső tortilla lap is megpiruljon, közben megint tegyük a tetejére a tányérokat nehezéknek. Ha a másik oldala is megpirult, tegyük tányérra, vágjunk háromszög cikkelyeket belőle és tálaljuk guacamoléval és chilis tejföllel.

Avokádókrém:
Az avokádókrémhez az avokádókat törjük össze villával. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, a lime levét és ízesítsük sóval, borssal és felaprított korianderrel. Pirítós kenyérre kenve is kiváló feltét.