Padlizsánkrém túróval

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 150 g padlizsán
  • 2 db közepes paradicsom (kb. 100 g)
  • 2 evőkanál félzsíros tehéntúró (kb. 60 g)
  • 1 evőkanál olaj (kb. 10 g)
  • 1/4 fej vöröshagyma (kb. 25g
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Bors



Elkészítés

Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a meghámozott fa-, vagy műanyag késsel kockára vágott padlizsánt. Megborsozzuk, sózzuk és belekeverjük a zúzott fokhagymát. Fedő alatt, időnként megkeverve puhára pároljuk, majd zsírjára lesütjük. A lehéjazott a felszeletelt paradicsomot beletéve néhány percig pirítjuk, a tűzről levéve langyosra hűtjük és belekeverjük a túrót.