Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát, reszeljük le a répát (sajtreszelőn). Keverjük össze a tészta szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj) és morzsoljuk össze a darált répával.
Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (tej, olaj, tojás) és öntsük a száraz anyag keverékhez. A masszát öntsük a lisztezett tortaformába és egyenletesen oszlassuk el. 180 fokon süssük 25-30 percig (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).
Amíg sül a tészta keverjük össze a krémet (mascarpone, cukrok, mandarin reszelt héja és kinyomott leve). Ha megsült a torta, várjuk meg amíg kihűl, majd vízszintesen várjuk ketté és a torta alsó részére a krém felét egyenletesen terítsük szét. Tegyük a krém tetejére a torta másik felét és vonjuk be a maradék krémmel a tortát. Az oldalát kókusz reszelékkel, tetejét marcipánnal, rumos és kókuszos golyóval díszítsük.
Tipp:
Ha marcipánnal dekorálunk a nyújtásra használt felületet enyhén porcukrozzuk be, így nem fog tapadni.
(Fenti összetevők 22 cm-es tortaformára elegendők.)