Nyuszis répatorta mandarinkrémmel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Tészta:

  • 1 db nagyobb répa
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1/2 dl olaj

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 mandarin héja és leve

Valamint:

  • Kókusz reszelék
  • Marcipánnal
  • Rumos és kókuszos golyók



Elkészítés

Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát, reszeljük le a répát (sajtreszelőn). Keverjük össze a tészta szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj) és morzsoljuk össze a darált répával.

Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (tej, olaj, tojás) és öntsük a száraz anyag keverékhez. A masszát öntsük a lisztezett tortaformába és egyenletesen oszlassuk el. 180 fokon süssük 25-30 percig (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).

Amíg sül a tészta keverjük össze a krémet (mascarpone, cukrok, mandarin reszelt héja és kinyomott leve). Ha megsült a torta, várjuk meg amíg kihűl, majd vízszintesen várjuk ketté és a torta alsó részére a krém felét egyenletesen terítsük szét. Tegyük a krém tetejére a torta másik felét és vonjuk be a maradék krémmel a tortát. Az oldalát kókusz reszelékkel, tetejét marcipánnal, rumos és kókuszos golyóval díszítsük.

Tipp:
Ha marcipánnal dekorálunk a nyújtásra használt felületet enyhén porcukrozzuk be, így nem fog tapadni.

(Fenti összetevők 22 cm-es tortaformára elegendők.)