Piskóta:
A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbonát, a fahajat és a sót összeszitáljuk. A banánt a turmixgépbe tesszük, és a citromlével meg a tofuval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a vizet, és újra összekeverjük. Az egészet rátöltjük a száraz összetevőkre, és jól elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 20-30 percig sütjük.
Ganache krém:
A szirupot felmelegítjük, ráöntjük a kakaóporra, és elkeverjük. A tofut a turmixgépben elpépesítjük, hozzáadjuk a málnaszörpöt és a kakaót, majd összekeverjük.
Málnakrém:
Az almalevet és a málnaszörpöt egy edényben tűzre tesszük, és a mikor forrni kezd, hozzáadjuk a vízben oldott keményítőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a málnát, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a massza összeáll. Időnként megkeverjük. Miután teljesen kihűlt, hozzáadjuk a ganache krémet, ezt elvegyítjük, majd egy kevés időre a hűtőbe tesszük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát kettőbe vágjuk. Az egyik lapot jól átitatjuk sziruppal, megkenjük málnakrémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot, és azt is meglocsoljuk sziruppal. Végül az egészet beborítjuk ganache krémmel.