Málnás trüffel torta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Piskóta:

  • 180 ml víz
  • 2,1 csésze liszt
  • 3 csésze kakaópor
  • 11 teáskanál sütőpor
  • 11 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 db nagy, érett banán
  • 350 g lágy (silken) tofu
  • 1 csésze barnacukor
  • Vanília

A piskóta meglocsolásához:

  • 100-150 ml málnaszörp

Ganache krém:

  • 350 g lágy (silken) tofu
  • 1 csésze kakaó
  • 6 evőkanál málnaszörp

Málnakrém:

  • 200 g málna
  • 160 ml almalé
  • 80 ml málnaszörp
  • 3 evőkanál élelmiszer-keményítő 3 evőkanál vízben feloldva



Elkészítés

Piskóta:
A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbonát, a fahajat és a sót összeszitáljuk. A banánt a turmixgépbe tesszük, és a citromlével meg a tofuval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a vizet, és újra összekeverjük. Az egészet rátöltjük a száraz összetevőkre, és jól elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 20-30 percig sütjük.

Ganache krém:
A szirupot felmelegítjük, ráöntjük a kakaóporra, és elkeverjük. A tofut a turmixgépben elpépesítjük, hozzáadjuk a málnaszörpöt és a kakaót, majd összekeverjük.

Málnakrém:
Az almalevet és a málnaszörpöt egy edényben tűzre tesszük, és a mikor forrni kezd, hozzáadjuk a vízben oldott keményítőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a málnát, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a massza összeáll. Időnként megkeverjük. Miután teljesen kihűlt, hozzáadjuk a ganache krémet, ezt elvegyítjük, majd egy kevés időre a hűtőbe tesszük.

Összeállítás:
A kihűlt piskótát kettőbe vágjuk. Az egyik lapot jól átitatjuk sziruppal, megkenjük málnakrémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot, és azt is meglocsoljuk sziruppal. Végül az egészet beborítjuk ganache krémmel.