Pikáns garnélarák leves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 25 dkg nyers garnélarák
  • 1 liter csirkeleves
  • 1-2 piros chili (magozva, aprítva)
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál reszelt zöldcitrom héj
  • 2 evőkanál zöldcitrom leve
  • Egy marék koriander
  • Bors



Elkészítés

A rákokat pucoljuk meg, mossuk meg és törüljük szárazra papírtörölközővel. Melegítsük fel a csirkelevest forrásponting. Adjuk hozzá a chilit, hal és/vagy szójaszószt, zöldcitrom héjat és levet. 3 percig főzzük tovább. Adjuk hozzá a rákokat, vegyük le tűzhelyről a lábast vagy wokot, és fedő alatt hagyjuk állni 10 percig (a rákok rózsaszínné változnak). Tálalás előtt keverjük bele a koriandert.