Ázsiai leves tenger gyümölcseivel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 liter halleves
  • 1 ázsiai citromfű (citromcirok) – kettévágva (hosszában)
  • Fél zöldcitrom hámozott héja
  • 2,5 cm gyömbér, szeletelve
  • 45 dkg tenger gyümölcsei (garnéla, fésűkagyló stb), pucolva
  • 6 zöldhagyma, szeletelve
  • 1/4 teáskanál chili püré
  • 2 evőkanál koriander levél
  • Szeletelt chili



Elkészítés

A hallevest felfőzzük a zöldcitrom héjjal, chili pürével, citromfűvel és gyömbérrel. Amikor forr, lekapcsoljuk takarékra és 10-15 percig rotyogtatjuk. Átszűrjük a levest, felforraljuk megint és hozzáadjuk a zöldhagymát, majd 2-3 percig főzzük. Megkóstoljuk – ha szükséges, adunk hozzá még chili pürét, sót, borsot. Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit és 1-2 percig főztük (fedő alatt). Tálalás előtt rászórjuk a koriander leveleket és a chili szeleteket.