Csípős-savanyú garnéla leves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 dkg garnéla rák
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 liter víz
  • 2 evőkanál vörös curry paszta
  • 2 evőkanál koncentrált tamarind szósz
  • 2 teáskanál kurkuma por
  • 1 teáskanál aprított chili (opcionális)
  • 8 kaffir levél
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál friss zöldcitromlé
  • 2 teáskanál barnacukor
  • Koriander levelek



Elkészítés

Alapleves:
A rákokat megtisztítjuk, a rákfejeket és a héj darabokat az olajban, lassú tűzön 10 percig megforgatjuk. 2.5 dl vízzel felöntjük és hozzáadjuk a curry pasztát. 5 percig forraljuk, majd alacsony hőmérsékletre állatjuk, hozzáadjuk a maradék vizet és 20 percig rotyogtatjuk. A levest leszűrjük, a héj darabokat eldobjuk.

Az alaplevest visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a fűszereket (kaffir levél, tamarind, chili, kurkuma), 2 perc múlva a rákokat. 5 percig főzzük – a végén hozzáadjuk a cukrot, zöldcitrom levet és halszószt. Elkeverjük. Tálaláskor megszórjuk koriander levelekkel.