Grillezett halszeletek zöld salsával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 szelet hal (lehet lazac, tőkehal, lepényhal vagy tonhal)
  • Olívaolaj
  • Citromlé

A szószhoz:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 db újhagyma
  • 5 evőkanál friss korianderlevél
  • 1 db zöld chilipaprika apróra vágva
  • 1 kiskanál méz
  • 1 kiskanál fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva



Elkészítés

A szósz hozzávalóit turmixgéppel sima péppé dolgozzuk, majd felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük. A halszeleteket megkenjük kis olívaolajjal és meglocsoljuk kis citromlével. A grillrácson mindkét felét kb. 5 percig - pirosra - sütjük. A zöld szószt a forró halszeletekre kenjük, és friss, teljes kiőrlésű magvas kenyérrel fogyasztjuk. Jól illik az ételhez a cseresznyeparadicsom, vagy a fejes saláta is.