Pekingi leves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 csomag leveszöldség
  • 10 dkg üvegtészta
  • 30 dkg kacsamell
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 üveg bébikukorica
  • 1/2 póréhagyma
  • 2-3 evőkanál (édes-savanyú) chiliszósz
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál olaj
  • Bors



Elkészítés

A leveszöldségből készítsünk kb. 1,5 liter zöldséglevest. Amíg a leves fő, készítsük elő a levesbe valót. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kacsamell bőrét szedjük le. A húst mossuk meg és töröljük szárazra. Egy serpenyőben forrósítsunk meg 2 evőkanál olajat, a kacsamell mindkét oldalát süssük meg az olajban, majd tegyük a sütőbe kb. 15 percre.

A bébikukoricát csepegtessük le, vágjuk hosszában, majd keresztben is ketté. A póréhagymát karikázzuk fel. Az üvegtésztát forró vízben főzzük 2-3 percig, öblítsük és csepegtessük le. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Egy lábasban a maradék olajon dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, póréhagymát és adjuk hozzá a kukoricát.

A kész zöldséglevest szűrjük le, és adjuk a hagymás alaphoz, főzzük kb. 5 percig. Ízesítsük a levest chiliszósszal, szójaszósszal, és borssal. A kacsamellet vágjuk vékony csíkokra. Az üvegtésztát (vágjuk esetleg nagyobb darabokra) a hússal együtt adjuk a leveshez. 2-3 perc melegítés után tálaljuk.