Kínai zöldségleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 25 g kínai szárított gomba
  • Fél kg sárgarépa
  • Fél kg vöröshagyma
  • Fél kg kínai retek
  • Fél kg paradicsom
  • 10 dkg uborka (hámozva)
  • 2 póréhagyma
  • 10 dkg salotta hagyma (hámozva)
  • 3 újhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • Bors
  • 1,5 liter víz



Elkészítés

A gombákat áztassuk be 20 percre, majd szeleteljük fel. Aprítsuk fel a répát, hagymát, retket, paradicsomot, uborkát és a póréhagyma fehér részét. A gyömbért szeleteljük fel. A sütőben, 220 fokon, süssük át a zöldségeket – kivéve a paradicsomot és uborkát, amiket 20 perccel később adunk a többi zöldséghez. 8 percig süssük tovább, majd tegyük át a zöldségeket egy lábasba, öntsük fel a vízzel, szójaszósszal, sózzuk, borsozzuk meg. Forraljuk fel, majd a habot szűrjük le. 2-3 órán át rotyogtassuk tovább takarékon, fedő alatt. Szűrjük le a levest, majd hagyjuk kihűlni.