Édes-savanyú kínai csirke

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 kisebb csirkemell
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg kígyóuborka
  • Fél póréhagyma
  • Fél zöld-sárga-piros húsú kaliforniai paprika
  • Diónyi friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 karika ananász (befőtt)
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál borecet
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • Bors



Elkészítés

A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, a húst vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál szójaszószt és a rizslisztet, összekeverjük, fél órán át a hűtőben hagyjuk összeérni. A sárgarépát és az uborkát gyufaszál vékonyra vágjuk. A pórét és a paprikákat kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát apróra felkockázzuk. Az ananászkarikákat felaprítjuk, a levéből 1 dl-t megtartunk.

Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, rádobjuk a húst, erős tűzön 3-4 percig pirítjuk. Egy másik nagy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, beleszórjuk a gyömbért és a fokhagymát, erős tűzön, folyamatosan keverve pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a pórét, 1 perc múlva a paprikát, további 1 perc múlva a sárgarépát, az uborkát, végül az ananászt.

A mártáshoz a mézet, a ketchupot, a borecetet, az ananászlét és a keményítőt simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldségekhez keverjük a húst, ráöntjük a mártást, éppen csak összeforraljuk, és tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.