Sajtos burgonya zöldségekkel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 600 g burgonya
  • 2-3 nagy, nem túl érett paradicsom
  • Egy megfelelő tök
  • 200 g Brie sajt
  • 2-3 zöldpaprika
  • 100 g fekete felvágott olajbogyó
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • Néhány szál zöld kapor
  • 50 ml olívaolaj
  • Egy csipet só
  • Egy csipet citrombors
  • Egy csipet szárított bazsalikom
  • 1 evőkanál vaj
  • Néhány bazsalikomlevél a díszítéshez



Elkészítés

A burgonyát héjában főzzük egy csipet sóval 20 percen keresztül. Megpucoljuk a burgonyákat és vastagabb karikákra vágjuk. A tököt megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük (0,5 cm vastagságú karikákra vágjuk) és megsütjük egy kicsit forró olajban. A paprikát megmossuk, megtöröljük és vékony karikákra vágjuk, ugyanígy a paradicsomot is (miután leforráztuk és meghámoztuk a hajától), majd a Brie sajtot is felszeleteljük.

Egy tepsit kivajazunk majd belehelyezzük a burgonya karikákat, a paradicsomot, a paprikát, a tököt és a Brie sajt szeleteket majd meglocsoljuk olívaolajjal. Megfűszerezzük sóval és szárított bazsalikommal majd a sütőbe helyezzük körülbelül 10-15 percre, amíg megpirul egy kicsit. Kivesszük a tepsit és a tetejére öntjük a 2 felvert tojást amit egy csipet sóval, egy evőkanál tejföllel, friss apróra vágott kaporral és olajbogyókkal kevertünk össze. Sütőbe helyezzük körülbelül 5 percre azért, hogy egyenletesen megsüljön, majd bazsalikomlevéllel díszítjük.