Csirkemájas-gombás bruschetta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 8 kanál olívaolaj
  • 12 szelet bagett
  • 10 dkg csirkemáj
  • 2 kis fej hagyma
  • 5 dkg gomba
  • Bors
  • 10 dkg fekete oíva bogyó
  • 4 paradicsom
  • Fél csokor kakukkfű
  • Fél csokor bazsalikom
  • 10 dkg mozzarella



Elkészítés

A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomjuk, majd az Olívaolaj felével összekeverjük. A bagett szeleteket bekenjük a fokhagymás keverékkel, és félre tesszük. A májat finomra kockázzuk, és a hagymát is felkockázzuk, a gombát pedig vékonyra felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, a gombát, majd átpirítjuk, hozzáadjuk a májat, átsütjük és sózzuk, borsozzuk.

A paradicsomot felkockázzuk, és összekeverjük a kakukkfűvel. A bazsalikomlevelet is felaprítunk, majd összekeverjük az olajbogyóval és a mozzarellával. A bagettet előmelegített sütőben megsütjük, rákenjük az olívás masszát, majd a végén a májas masszát és végül a paradicsomos kakukkfüves masszát. Visszatesszük a sütőbe, hogy jól összesütjük és a végén, salátaleveleken tálaljuk.