Gombás-paradicsomos bruschetta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 szál újhagyma, vagy negyed fej lilahagyma
  • 10 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg szárított paradicsom (5-6 darab)
  • 3 szelet kenyér
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Bors



Elkészítés

A hagymát, gombát és a paradicsomot felkockázom, lehetőleg egyméretűek legyenek. 1 evőkanál olajat serpenyőben hevítek, megdinsztelem rajta a hagymát, amikor a hagyma üveges, rádobom a gombát, alaposan elkeverem, sózom, borsozom. A gombának még ha fagyott is elég 2-3 perc, ennek elteltével hozzáteszem a szárított paradicsomot, alaposan összekeverem a serpenyő tartalmát.

Közepes tűzön 3-5 perc alatt folyamatosan kevergetés mellett szépen összeérnek az ízek. A serpenyőt tartalmával együtt félreteszem hűlni míg elkészül a pirítós, melyet alaposan bedörzsölök fokhagymával, meglocsolom egy kevés olívaolajjal, majd a serpenyő tartalmát kanállal a kenyérszeletek tetejére halmozom.