Zöld spárga nyúlfilével

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg zöld spárga
  • 8 dkg nyúlgerinc-filé
  • Bors
  • 1 kávéskanál őrölt kakukkfű
  • 1 kávéskanál napraforgóolaj
  • 7 dkg sovány joghurt (0,3% zsírtartalmú)
  • 5 dkg tejföl
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 marék turbolya



Elkészítés

A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, és csak egyharmadát hámozzuk meg. Forrásban lévő sós vízbe rakjuk, és 10-15 perc alatt haraphatóra főzzük. A nyúlfilét lenyúzzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, és kakukkfűvel mindkét oldalát bedörzsöljük. Egy serpenyőt olajjal kikenünk. A filét folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük. A joghurtot elkeverjük a tejföllel és a citromlével, felforrósítjuk, de nem forraljuk. Sóval és borssal ízesítjük. A turbolyát lemossuk, lecsipkedjük, finomra vágjuk és belekeverjük. A spárgát tányérra rakjuk, ráöntjük a turbolyás mártást, és a tetejére rakjuk a húst. Köret: 50 g héjában főtt burgonya.