Almás-diós-fahéjas muffin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 pohár liszt
  • 1 pohár tej
  • 2 egész tojás
  • 1/2 pohár olaj (kicsit kevesebb, mint 1/2, de több, mint 1/3 pohár)
  • 1/2 pohár cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Fél csésze reszelt alma
  • Fél csésze apróra vágott dió
  • 1 kanál fahéj (vagy ízlés szerint)
  • 1 csomag sütőpor



Elkészítés

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, lassanként hozzáöntjük a tejet, majd az olajat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd hozzáadjuk a másik keveréket. Belekeverjük a diót, a reszelt almát és a fahéjat. Formába öntjük és a muffinokat előmelegített sütőben 190 fokon kb. 25 percig sütjük.