Almás muffin 1

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Növényi olaj alapú sütő spray
  • 1 közepes zöld alma, meghámozva, negyedekbe vágva
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 csésze aprított dió, megpirítva
  • 2 nagy tojás
  • 1 csésze író
  • 1 kocka sótlan vaj (25 dkg), megolvasztva



Elkészítés

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy 12 helyes muffin sütőt fújj be a sütő spray-vel, majd tedd félre. 3 almanegyedet vágj fel apró kockákra, a megmaradt darabot pedig 12 vékony szeletre a díszítéshez. Keverd össze a cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat egy közepes méretű tálban. Add hozzá az almakockákat és a diót. Egy kis tálban keverd össze a tojásokat az íróval és a vajjal, majd ezt a mixet óvatosan kavard hozzá a lisztes keverékhez.

A tésztát oszd szét a 12 muffinos sütőformában, töltsd meg körülbelül a csészék háromnegyedét. Díszítsd őket egy-egy szelet almával. Süsd amíg megbarnul a szélük, körülbelül 16-18 perc szükséges. Ha elkészült, hagyd hűlni 5 percig, majd szedd ki őket a sütőformából. Kínáljuk melegen, vagy szobahőmérsékleten. Megszórhatjuk porcukorral és díszíthetjük fahéjrúddal, esetleg karamellizált almával. 2 napig megőrzi frissességét.

(A hozzávalók 12 darabhoz elegendőek.)