A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy 12 helyes muffin sütőt fújj be a sütő spray-vel, majd tedd félre. 3 almanegyedet vágj fel apró kockákra, a megmaradt darabot pedig 12 vékony szeletre a díszítéshez. Keverd össze a cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat egy közepes méretű tálban. Add hozzá az almakockákat és a diót. Egy kis tálban keverd össze a tojásokat az íróval és a vajjal, majd ezt a mixet óvatosan kavard hozzá a lisztes keverékhez.
A tésztát oszd szét a 12 muffinos sütőformában, töltsd meg körülbelül a csészék háromnegyedét. Díszítsd őket egy-egy szelet almával. Süsd amíg megbarnul a szélük, körülbelül 16-18 perc szükséges. Ha elkészült, hagyd hűlni 5 percig, majd szedd ki őket a sütőformából. Kínáljuk melegen, vagy szobahőmérsékleten. Megszórhatjuk porcukorral és díszíthetjük fahéjrúddal, esetleg karamellizált almával. 2 napig megőrzi frissességét.
(A hozzávalók 12 darabhoz elegendőek.)