Az elmorzsolt élesztőt a cukorral és a meleg vízzel egy 7,5 dl-es befőttes üvegben rázzuk össze alaposan, majd futtassuk fel habosra. A tészta többi hozzávalóját keverjük össze egy nagy kelesztőtálban, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, és fakanállal vagy robotgéppel dolgozzuk össze a tésztát. A meleg vizet apránként adagoljuk, a cél az, hogy a galuskatésztánál némileg keményebb állagú tésztát kapjunk. A kisebb darabokra vágott epret a végén keverjük hozzá, hogy ne törjön szét.
Lefedve, meleg helyen hagyjuk 1 órát kelni, majd kanállal adagoljuk a tésztát a muffin sütőformába, kb. 24 darabra elég a tészta. (A teflon vagy szilikon muffin-formát nem kell olajjal kikenni.) A mélyedéseket ne töltsük teljesen tele, mert sülés közben még emelkedni fog a tészta. 180 fokon, 30-40 perc alatt süssük meg.