Gesztenyés-csokis muffin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 csipetnyi só
  • 5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

A tetejére:

  • Tejszínhab
  • Őrölt fahéj



Elkészítés

A muffin-sütő mélyedéseibe muffin-papírt teszünk. A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával. A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk, a lisztet pedig elvegyítjük a sütőporral.

A tojásfehérjehabot hozzákeverjük a gesztenyés masszához (előbb egy kevés habbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot is), majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a muffin-formákba adagoljuk. Előmelegített sütőben 175 °C-on sütjük kb. 30 percig. Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszítjük.