Joghurtos-almás muffin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Tészta:

  • 300 g liszt
  • 15 g friss élesztő
  • Egy kevés só
  • 50 g cukor
  • 20 g tejpor
  • 115 g víz
  • 100 g tej
  • 40 g vaj

Joghurtos töltelék:

  • 100 g natúr joghurt
  • 30 g vaníliás pudingpor

Almás töltelék:

  • 300 g felkockázott alma
  • 100 g cukor
  • Egy kevés só
  • 80 g víz
  • 1/2 kanál citromlé
  • 30 g keményítő
  • Fahéj (elhagyható)



Elkészítés

Olvaszd fel asz élesztőt egy kanál cukorral a 100 g tejben, majd öntsd a lisztbe és hagyd 10 percet kelni. Eközben langyos vízben olvaszd fel a tejport, a sót és a cukrot. Öntsd a lisztre és gyúrd jól össze. Ezután keverd bele az olvasztott vajat is. Az így kapott tésztát hagyd 45 percet meleg helyen kelni, amíg a duplájára nő. Keverd össze a joghurtot a pudingporral és lassú tűzön főzd keményre ha túl keménye sikerül, adhatunk még hozzá 50 ml vizet).

A felkockázott almát keverd össze cukorral, sóval, citromlével és vízzel és főzd addig, amíg az alma megpuhul. Tedd bele a 30 g vízzel összekevert keményítőt s főzd tovább, addig, amíg megkeménykedik. Vedd le a tűzről, keverd bele a vajat és hagyd kihűlni. Amikor megkelt a tészta, oszd 50 g-os gombócokra és hagyd 10 percet állni. Nekem 14 gombócra lett elég a tészta. Minden gombócot nyújts téglalap alakúra, kend meg a joghurtos töltelékkel, majd az almással (oszd úgy el, hogy mindkét töltelékből jusson minden süteményre).

Tekerd fel őket. A hengereket vágd félbe és helyezd egymás mellé (a vágással felfelé) a muffinsütő papírformába (ha nincs muffinsütő papírod, vajazd be jól a tepsit). Hagyd még kelni 45 percet a tepsiben, majd kend meg tojással, hogy szép sárgák legyenek. A muffinokat előmelegített sütőben süsd 15 percet (vagy amíg szép sárgára sülnek) 190 fokon.